De sportschema's van XL-S Medical

Beweeg minimaal 30 minuten

Wanneer ga je sporten, hoe blijf je gemotiveerd, welke sport past bij je en hoe kun je bewegen het beste inpassen in je dagelijkse leven… Vind jij het, net als veel anderen, lastig om elke dag 30 minuten te bewegen? Dan kunnen onze sportschema’s je helpen! Je hoeft niet naar de sportschool om actief bezig te zijn, de sportschema’s zijn ontwikkeld om thuis of buiten uit te voeren. En dat is wel zo makkelijk!

De schema’s helpen je om elke dag te bewegen zodat jij je conditie geleidelijk opbouwt. Ons advies is om met het easy schema te beginnen en te kijken hoe dit je bevalt. Gaat het je gemakkelijk af? Super! Je kunt dan een nieuwe uitdaging aangaan door te starten met het medium sportschema en dit na verloop van tijd uit te bouwen naar het superfit sportschema.

Vind je het juist lastig om het easy schema vol te houden? Dan helpt het om vooral goed naar je lichaam te luisteren en 4 weken aan je conditie te werken met het easy schema. Hierna kun je overstappen naar het medium schema of, als dat beter bij je lichaam past, het easy schema nogmaals herhalen. Veel succes!

Sportschema easy

Easy sportschema

In deze fase begin je rustig aan en ga je langzaam aan intensievere oefeningen doen. Het idee is geleidelijk aan je conditie te verbeteren. Veel succes!

Download hier het easy sportschema

Sportschema medium

Medium sportschema

Deze fase is intensiever dan de vorige, de oefeningen worden vaker herhaald en je sport langer. Vind je het lastig om fase 2 vol te houden? Herhaal het schema van fase 1 nogmaals, jij kent je eigen lichaam namelijk het best van allemaal. Veel succes!

Download hier het medium sportschema

Sportschema superfit

Superfit sportschema

De fase waarbij je intensief bezig bent met sporten en bijvoorbeeld ook af en toe gaat joggen. Probeer dit schema 4 weken lang vol te houden maar let wel op je eigen grenzen. Je kunt het!

Download hier het superfit sportschema