Sporten en afvallen

Sporten en afvallen: hoe houd ik het vol? Hieronder lees je adviezen op het gebied van sporten en afvallen.

Wees geduldig
Het resultaat komt er wel, het duurt alleen even.

Houd het gevarieerd en maak het leuk
Voorkom dat je lichaam gewend raakt aan je huidige sportregime. De eerste vier weken begin je met sporten.
Afvallen gaat niet vanzelf, deze weken moeten zo worden ingevuld dat je langzaam je conditie en spierweefsel opbouwt.

Kies een activiteit die bij je past
Als je graag gezelschap hebt tijdens het sporten, ga dan naar een sportschool, atletiekvereniging of begin met een teamsport. Als je liever alleen traint, gebruik dan thuis een dvd met work-outs of ga naar buiten om te wandelen.

Maak het onderdeel van je levensstijl
Onthoud dat je voor een gezonde levensstijl, gezonde voeding en gezonde beweging moet combineren. Zorg voor wat beweging in de dagelijkse routine. Maak bijvoorbeeld van huishoudelijk werk een work-out, neem de trap in plaats van de lift en loop naar de winkel in plaats van de auto te nemen.

Houd het haalbaar
Zoals met alle sportoefeningen, zorg dat je binnen je grenzen blijft. Onthoud dat je niet de hele work-out hoeft te doen. Als je moe bent, neem wat rust en ga daarna verder met waar je gebleven was.

Ga voor een geleidelijke opbouw van je sportregime
Als je moe bent, neem dan een dag rust, je lichaam weet beter dan wie dan ook wat het aankan, luister ernaar en stel als doel je lichaam te helpen.

Zorg voor een back-up plan
Als je iets hebt om op terug te vallen, wordt de kans significant groter dat je toch iets aan sport doet gedurende de dag. Dus zorg ervoor dat je enkele DVD's met work-outs thuis hebt liggen als je niet naar de sportschool kunt en houd een paar goede sportschoenen op het werk zodat je tijdens de pauzes je benen kunt strekken.

Spring op de fiets en verlies gewicht!

Nederland is een echt fietsland en er zijn dan ook veel fietsroutes door mooie stukjes natuur. Door regelmatig te fietsen voel je jezelf fitter, verbrand je calorieën en bovendien levert het je in de zomerzon een lekker kleurtje op. Lees hieronder 6 redenen waarom fietsen zo gezond is. Dus wil je sporten en afvallen? Spring deze deze zomer eens op de fiets!

Reden 1 - Fietsen verbrandt direct vet
Lichaamsvet is een soort stoorzender in je lichaam: het produceert slechte stoffen waardoor bijvoorbeeld de hormoonhuishouding verstoort raakt. Een half uur per dag fietsen brengt je vetverbranding op gang. Mensen die veel fietsen zijn over het algemeen slanker en gezonder. Door te fietsen verbrand je effectief calorieën en vet.

 

 

iStock_000054390424_Large

Reden 2 - Fietsen vermindert stress
Tijdens het fietsen kun je jouw hoofd even helemaal leegmaken. Een moment om even te genieten van de frisse lucht, het zonnetje en de natuur. Zo helpt fietsen om lichaam en geest te ontspannen. Zeg maar dag tegen stress.

Reden 3 – Fietsen maakt blij
Door elke dag een stukje te fietsen, kom je lekkerder in je vel te zitten. Je zult je energieker en blijer gaan voelen.

Reden 4 – Fietsen houd je lichaam gezond
Fietsen heeft super veel voordelen voor de gezondheid van je lichaam. Zo heb je minder kans op diabetes type 2, verbetert fietsen de samenstelling en stroming van je bloed waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en worden je hersenfuncties gestimuleerd.

Reden 5 – Fietsen is goedkoop en makkelijk inpasbaar
In vergelijking met een abonnement in de sportschool is fietsen een goedkope manier om te bewegen. Ook is fietsen makkelijk in je dagelijks ritme in te passen, bijvoorbeeld door te fietsen naar je werk of op de fiets boodschappen te doen.

Reden 6 – Fietsen zorgt voor een topconditie!
Een stukje fietsen is een goede manier om effectief aan je conditie te werken. De belasting van je spieren en botten is niet erg groot, waardoor je op de fiets grotere afstanden kunt afleggen dan wanneer je hardloopt. Wanneer je elke dag een stuk fietst, zal je snel merken dat je conditie verbetert.

Meer over sporten en bewegen

Lees hier

Lees meer over calorieën

Lees hier

Meer over calorieën verbranden

Lees hier

Meer over buikvet verbranden

Lees hier

Bestel XL-S Medical nu met unieke korting!