Gezond eten tipsGezond eten tips

We helpen je graag om verantwoorder te eten. We geven je onder andere gezond eten tips om stap voor stap veranderingen aan te brengen in je eetpatroon. Zo kom je uiteindelijk, met doorzettingsvermogen, tot een gezonder eetpatroon. Dat je je eetpatroon stap voor stap aanpakt, is alleen maar meegenomen. Dat maakt dat het beter vol te houden is en zo verklein je de kans op het jojo-effect.

Eet 3 hoofdmaaltijden per dag en gebruik daarna XL-S Medical ter ondersteuning bij het afvallen. Sla het ontbijt niet over! Je lichaam is na een periode van niets eten (’s nachts) wel toe aan nieuwe energie om je ‘motor’ op gang te brengen. Daarnaast is bekend dat mensen die niet ontbijten, tussendoor gemakkelijker naar ongezonde snacks grijpen. En dat is voor het gewicht natuurlijk minder gunstig.

Onze gezond eten tips

  • Kies voor lekkere en gezonde snacks tussendoor, zoals fruit en volkoren crackers.
  • Zorg dat je altijd een gezonde snack in je tas hebt. Zo kom je niet in de verleiding om iets calorierijks te gaan kopen.
  • Eet veel groente! Dat vult je bord, je maag en levert je ook nog eens veel vezels en vitamines. Maak gebruik van je eetdagboek, zodat je precies weet wat je binnenkrijgt en je bewust wordt van je eetgedrag. Als je je lastige momenten kent, kun je er beter mee omgaan, bijvoorbeeld door een gezonde snack paraat te hebben of door afleiding te zoeken.
  • Maak een plan voor lastige situaties. Bedenk thuis bijvoorbeeld al dat je tijdens een etentje de saus over het vlees achterwege laat, je toetje vervangt door thee of koffie en maximaal 2 sneetjes met dun kruidenboter neemt.
  • Pak de draad weer op als je een keer de fout in gaat. Denk niet: nu is het toch al verpest!
  • Wees zeer matig met alcohol.
  • Beloon jezelf af en toe, bijvoorbeeld met een klein cadeautje zoals een bosje bloemen of een heerlijke verzorgende crème. Je hebt het verdiend!
  • Gebruik ter inspiratie de heerlijke weekmenu’s die diëtiste Berdien van Wezel heeft ontwikkeld.