FAQ

Over XL-S Medical

Wat is het verschil tussen XL-S Medical en andere hulpmiddelen bij gewichtsverlies?

Er zijn vele hulpmiddelen voor gewichtsverlies op de markt, van kruiden tot geregistreerd geneesmiddelen. XL-S Medical Vetbinder’s capaciteit tot gewichtsverlies is in verscheidene klinische studies bewezen. Het heeft ook een uitstekend veiligheidsprofiel en er treedt geen wisselwerking met je lichaam op. XL-S Medical Vetbinder wordt niet door de darmen geabsorbeerd, maar is bewezen het vet in de darm te omkapselen. XL-S Medical helpt het jojo effect tegen te gaan als je beter eet, meer beweegt en XL-S Medical gebruikt. Zo verander je de gewoontes door een gezonde leefstijl aan te nemen. Er zijn andere van cactus-afgeleide Vetbinders beschikbaar. Echter het hoofdingrediënt van XL-S Medical Vetbinder is Litramine™; het hoofdingrediënt van Litramine™ is NeOpuntia®. Dit is verrijkt met extra oplosbare vezels en ondergaat een ander mechanisch proces. Tekst die hierna komt en in strijd is met artikel 33 CPMH is verwijderd.

Hoeveel gewicht zal ik verliezen?

Het Voedingscentrum* geeft aan dat, als je op een verantwoorde manier af wilt vallen, je ernaar moet streven geleidelijk af te vallen. Dit is tussen 0,5 kg en 1 kg per week. Ook is het belangrijk dat je de ‘Body Mass Index’ (BMI) in de gaten houdt en je erop richt binnen het bereik van het gezonde BMI, wat tussen de 18,5 en 24,9 ligt te blijven. XL-S Medical is een bewezen manier om gewicht te verliezen. Indien je per dag 500 kcal minder dan de aanbevolen hoeveelheid inneemt, minimaal 30 minuten per dag beweegt en XL-S Medical volgens de gebruiksaanwijzing inneemt hoor je te vinden dat, na 3 maanden, je significant meer gewicht hebt verloren dan je met alleen beter eten en meer bewegen zou bereiken. Dit kwam naar voren in een recent wetenschappelijk onderzoek onder 123 gezonde vrijwilligers**. Mocht je nog twijfelen, neem dan contact op met je huisarts of apotheker alvorens met afvallen te starten. *Voedingscentrum: www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-gewicht/Overgewicht/Gezond-afvallen-in-7-stappen.aspx **Deze resultaten zijn gebaseerd op de Fat Excretion Study of Litramine™ van 2008/9 onder begeleiding van Grube onder 123 gezonde proefpersonen. Het is een gerandomiseerd dubbelblind onderzoek met een placebo controlegroep.

Waarom na de maaltijd innemen?

Vet drijft op water. Om deze reden heeft XL-S Medical een optimale werking als het binnen een half uur na de maaltijd wordt ingenomen. *Deze resultaten zijn gebaseerd op de Fat Excretion Study of Litramine™ van 2008/9 onder begeleiding van Grube onder 123 gezonde proefpersonen. Het is een gerandomiseerd dubbelblind onderzoek met een placebo controlegroep.

Is XL-S Medical een dieet?

Nee, XL-S Medical is geen dieet. Naast het gebruik van XL-S Medical raden we aan om gezonder te eten en meer te bewegen. Zo ontwikkel je een gezondere levensstijl. Kijk naar de weekmenu’s voor inspiratie. Je zult verbaasd zijn hoe veel je nog mag eten, zelfs met een menu met 1200 calorieën! Verder raden we aan om minimaal 30 minuten per dag te bewegen.

XL-S Medical Vetbinder bevat Litramine™. Wat is Litramine™ eigenlijk?

Litramine™ is een gepatenteerd vezelcomplex op basis van de gedroogde bladeren van de cactusvijg (Opuntia ficus-indica). Het is een werkzaam bestanddeel op basis van 100% natuurlijke vezels. Deze vezels zijn zo samengesteld dat ze optimaal vet kunnen binden.

Niet tevreden, geld terug actie?

Bent u in het bezit van een verpakking met een niet tevreden, geld terug actie? Dan kunt u helaas niet meer gebruik maken van deze actie. Deze actie was alleen geldig van 1 april t/m 31 december 2014. Momenteel zijn er geen acties van XL-S Medical in de omloop.

Wie is XL-S Medical Webshop?

XL-S Medical webshop is de officiële webshop van XL-S Medical. XL-S Medical is een kwaliteitsmerk van Omega Pharma Nederland B.V.

Hoe moet ik XL-S Medical gebruiken?

Gebruik XL-S Medical in combinatie met voldoende beweging en gezonde voeding, het is geen vervanging van de maaltijd. Je kunt XL-S Medical een maand of langer gebruiken, afhankelijk van jouw streefgewicht. Voor een optimale werking wordt geadviseerd om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Wat is XL-S Medical?

De producten van XL-S Medical bieden ondersteuning bij gewichtsbeheersing, wanneer het gebruikt wordt in combinatie met een gebalanceerd voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging. XL-S Medical is een gecertificeerd medisch hulpmiddel dat goed te verdragen is. Met XL-S Medical kan je tot 3x meer gewicht verliezen dan alleen met beter eten en meer bewegen. De werking van XL-S Medical is wetenschappelijk bewezen en alle producten van XL-S Medical bevatten natuurlijke ingrediënten. Klik hier voor meer informatie over XL-S Medical.

Voor wie is XL-S Medical bestemd?

XL-S Medical is geschikt voor volwassenen. XL-S Medical is niet geschikt voor gebruik tijdens zwangerschap, het geven van borstvoeding of bij een BMI lager dan 18,5.

Tijdens gebruik XL-S Medical

Ik heb onregelmatige werktijden, wat nu?

Erg onregelmatige werktijden maken het iets lastiger om op gewicht te blijven en af te vallen. Veer mee met de werktijden, die kun je niet naar je hand zetten. Start je om 16:00 uur met werken, eet dan bijvoorbeeld tussen de middag je warme maaltijd. Werk je tot 21:00 uur, eet dan erna als je dat bevalt een kleine warme maaltijd. Spreek af met jezelf dat je altijd drie hoofdmaaltijden per dag eet. Of het ontbijt nou om 11:00 uur is of de lunch om 15:00 uur maakt minder uit. Drink tussendoor genoeg, bijvoorbeeld thee, water of bouillon. En neem eventueel voor onderweg fruit of rauwkost mee.

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Als tussendoortje kies je bijvoorbeeld voor een plak ontbijtkoek, een bekertje yoghurt, een cracker met beleg, een kleine banaan of een ander soort fruit. Een tussendoortje is belangrijk, het zorgt ervoor dat er altijd iets in je maag zit. De weekmenu’s kunnen je ook inspiratie geven.

Hoe vaak mag ik per dag iets eten?

We raden aan om 3 hoofdmaaltijden en 3-4 tussendoortjes te nemen. Bij de hoofdmaaltijden neem je dan de XL-S Medical Vetbinder tabletten. De beste stap en tegelijkertijd de moeilijkste stap is eten op regelmatige tijden. Print eventueel één van de weekmenu’s uit en zet de eettijden erbij zodat het makkelijker wordt aan deze regelmatige eettijden te wennen. In deze weekmenu’s vindt je ook gezonde tussendoortjes.

Hoe zorg ik in het weekend voor regelmaat en voorkom ik verleidingen?

Je hoofddoel is afvallen en met kleine stapjes zorg je dat je dit doel bereikt. Benoem voor jezelf drie doelen die je wilt nakomen in het weekend. Een voorbeeld van een doel is: Ik sla het ontbijt niet over, maar ik mag maximaal 1,5 uur later ontbijten dan doordeweeks. Zorg ook voor regelmaat door een aantal vaste activiteiten in te bouwen zoals elke zaterdagochtend boodschappen doen en elke zaterdagmiddag te sporten. Hieromheen kun je de etenstijden inbouwen.

Hoe blijf ik gemotiveerd om door te gaan met afvallen?

Focus niet alleen op het einddoel; de weg er naartoe is nóg belangrijker. Benadruk het positieve. Zeg dus tegen jezelf: ‘Ik ben alweer een kilo afgevallen!’ in plaats van ‘Ik ben maar 1 kilo afgevallen in plaats van 2’. Als je in deze positieve stemming komt, bereik je uiteindelijk meer! Vergeet ook niet om jezelf af en toe te belonen voor je inspanningen. Verwen jezelf bijvoorbeeld met een bezoekje aan de kapper, de bioscoop of koop een leuk boek. Een keer teveel eten is niet erg, voel je niet schuldig en ga de dag erna gewoon weer aan de slag.

Hoe kan je de inname van verborgen vetten verminderen?

Deze vetten zitten bijvoorbeeld in kaas, koekjes, cake, chocolade, ijs, kant-en-klaar maaltijden, chips, noten, olijven en fast food.

Hoe kan je de inname van zichtbare vetten verminderen?

Kies een bereidingsmethode die weinig vet gebruikt, denk aan gestoomd, gegrild, gepocheerd.

Mag ik nu helemaal geen vetten meer nemen?

Het is belangrijk om te weten dat we wel vetten nodig hebben om gezond te blijven. In een gezond dieet is 30% van de calorieën die je inneemt vet. Het is niet goed voor je gezondheid om te weinig vet te eten. Het is belangrijk om gezonde vetten te kiezen: plantaardige onverzadigde vetten hebben een positieve invloed op hart en bloedvaten.

Kan ik XL-S Medical ook nemen wanneer ik maar weinig vetten binnen krijg?

Ja, neem ook dan 2 tabletten na elke hoofdmaaltijd. De wetenschappelijk studies zijn daar namelijk op gebaseerd. Naast het binden van vet, zorgen de tabletten ook voor een verminderde eetlust.

Wat is de meest gezonde vetinname?

Neem zo min mogelijk zichtbare vetten. Kies gezonde vetten van plantaardige oorsprong, zoals plantaardige olie of margarine. Eet tweemaal per week vis. Kies vetarme zuivelproducten. Beperk verder de consumptie van verborgen vetten, door het eten van koekjes, chips, chocolade, kant-en-klaar gerechten en sauzen te verminderen. Eet een keer per week vegetarisch.

Welke richtlijnen moet ik volgen bij het sporten?

Wees geduldig, de resultaten zijn niet direct zichtbaar. Houdt oefeningen gevarieerd en leuk; voorkom dat je lichaam gewend raakt aan je huidig sportregime. Kies een activiteit die bij je past, in een groep of alleen, buiten of thuis. Kies een haalbaar doel, zorg dat je binnen je grenzen blijft. Maak sporten onderdeel van je levensstijl; zorg voor beweging in je dagelijkse routine.

Ik heb mijzelf gewogen en ben niet afgevallen in vergelijking met de vorige keer. Hoe kan dit?

Het is belangrijk om je éénmaal per week op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip te wegen. Dit het liefst zonder kleding om een goed overzicht te krijgen van de ontwikkeling van je gewicht. Gebruik altijd dezelfde weegschaal en zorg ervoor dat die op een rechte ondergrond staat. Vaak val je tijdens je menstruatie niet af (of kom je zelfs een beetje bij) omdat je dan meer vocht vast houdt. Vergeet ook niet dat afvallen vaak met schokken gaat.

Veiligheid & Allergieën

Ik heb last van constipatie/maagpijn. Hoe komt dit?

Dit product is rijk aan vezels. Hierdoor kunnen sommige gebruikers milde constipatie ervaren als ze niet voldoende water drinken. In zeer zeldzame gevallen kan men maagpijn of winderigheid ervaren. Onze tip: Zorg ervoor dat je genoeg blijft drinken. Dit betekent per dag zo'n 2 - 2,5 liter water, koffie, thee, bouillon, frisdranken zonder suiker. Wat verder kan helpen is meer bewegen. Hierdoor ontspannen je spieren die rondom je darmen liggen en raak je de overtollige lucht kwijt.

Veroorzaakt XL-S Medical diarree?

Nee, XL-S Medical bevat de vezel Litramine™. Litramine™ heeft een positief effect op de stoelgang.

Heeft XL-S Medical bijwerkingen?

XL-S Medical is gemaakt van natuurlijk verkregen cactusbladeren, die mild zijn op je gestel. Doordat het een gecertificeerd medisch hulpmiddel klasse IIb is wordt XL-S Medical beschouwd als een goed te verdragen product. Bijwerkingen die zijn gerapporteerd kwamen zeer zelden voor (≤0.01%). Deze overgevoeligheidsreacties werden gekenmerkt door voedselallergieën, zoals huiduitslag, jeuk, lichte zwelling en milde maagdarmklachten. In dergelijke gevallen moet de behandeling worden gestaakt. Als onderdeel van het certificeringproces is dit product voor meerdere veiligheidstests, die opgesteld zijn volgens de internationale normen voor de veiligheid van medische hulpmiddelen, geslaagd. Het is niet aanbevolen de dosering van zes tabletten per dag te overschrijden.

Zijn er andere producten beschikbaar met dezelfde actieve ingrediënten?

Er zijn geen andere producten beschikbaar met dezelfde formule als Litramine™ aangezien dit onze gepatenteerde formule is.

Verzending en bestelling

Wat zijn de verzendkosten?

Bestellingen worden gratis verstuurd bij bestellingen vanaf 20 euro. Onder de 20 euro berekenen wij een bijdrage van 3,95 aan verzendkosten.

Hoe kan ik mijn bestelling retour sturen?

Mocht je onverhoopt een artikel retour willen sturen dan kan dit uiteraard! Je kunt je bestelling, mits de verpakking ongeschonden en ongeopend is, binnen een termijn van 14 dagen retour sturen. Actiepakketten worden alleen als retourzending in behandeling genomen indien deze compleet en onaangebroken zijn. Vergeet niet (een kopie) van de pakbon die met je bestelling mee is gestuurd, mee te sturen en het pakket voldoende gefrankeerd op te sturen naar: Drogisterij.net Nijverheidsweg 15 3251 LP Stellendam. Let er op dat ongefrankeerde retouren niet in behandeling worden genomen!

Kan ik een bestelling ook in het buitenland laten afleveren?

Nee, het is niet mogelijk om bestellingen naar het buitenland te laten versturen.

Wat gebeurt er als ik niet thuis ben en een pakket wordt bezorgd?

Wanneer je niet thuis bent op het moment dat de bezorger jouw pakket komt bezorgen wordt het pakket, indien het niet bij de buren kan worden afgegeven, de volgende dag opnieuw aangeboden. Je vindt hierover meer informatie op het briefje dat de bezorger bij je in de brievenbus achterlaat.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Alle artikelen in de webshop zijn op voorraad. Mocht een artikel in een uitzonderlijk geval toch uitverkocht zijn dan zal dit per ommegaande via mail worden aangegeven en zal de verwachte levertijd maximaal 3 dagen bedragen. Artikelen die voor 22:00 uur worden besteld, worden de volgende dag bezorgd door PostNL Pakketten. PostNL bezorgt pakketten van maandag tot en met zaterdag.

Wat zijn de verzendkosten?

Bestellingen worden gratis verstuurd bij bestellingen vanaf 20 euro. Onder de 20 euro berekenen wij een bijdrage van 3,95 aan verzendkosten.

Hoe kan ik betalen in de XL-S Medical Webshop?

Je kan op twee manieren betalen: Via iDEAL. Bij deze betaalmethoden kun je direct tijdens het bestelproces de betaling afronden met jouw eigen bank. Je rekent af in de vertrouwde internet betaalomgeving op basis van de specifieke beveiligingsmethodes van jouw eigen bank. Als je al gebruik maakt van telebankieren, kun je direct gebruik maken van iDEAL, zonder dat je je daarvoor hoeft aan te melden. Via creditcard (Visa en MasterCard). Je kunt jouw creditcardgegevens via onze beveiligde SSL procedure veilig invoeren en wij zorgen samen met jouw creditcardmaatschappij voor een correcte afhandeling.

Voordat je begint

Is XL-S Medical Vetbinder geschikt voor personen met een voedselallergie?

Bijwerkingen die zijn gerapporteerd kwamen zeer zelden voor (≤0,01%). Deze overgevoeligheidsreacties werden gekenmerkt door voedselallergieën, zoals huiduitslag, jeuk, lichte zwelling en milde maagdarmklachten. In dergelijke gevallen moet de behandeling worden gestaakt.

Waarom mag ik XL-S Medical Vetbinder niet op regelmatige basis innemen als ik aan nierziekten of nierstenen lijd?

Litramine bevat een vezelcomplex gemaakt van de gedroogde bladeren van Opuntia ficus indica ofwel de cactusvijg. Uit gepubliceerd onderzoek over voeding bleek dat het gedroogde poeder van de Opuntia ficus indica bladeren ongeveer 3,5 mg-11,5mg per 100 g oxalaten bevat. Ter vergelijking, het gehalte van oxalaten in rauwe spinazie (groenten met een hoog gehalte aan oxalaten) is ongeveer 750mg per 100g. Vanuit een kwantitatief oogpunt zijn de oxalaten die worden ingenomen bij een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 3 gram nog steeds veel lager dan de inname van 50-100 g verse spinazie. XL-S Medical Vetbinder bevat dus sporen van oxaalzuur. In in vitro studies is bevonden dat deze sporen niet schadelijk zijn voor gezonde personen. De reden dat de voorzorgsmaatregel in de bijsluiter wordt benoemd, is dat dit een preventieve maatregel is voor patiënten met een nierziekte of nierstenen. De nieren zijn dan al gedeeltelijk beschadigd en dus niet in staat om de normale functie van het afvoeren van afvalstoffen uit te voeren. Patiënten met een nieraandoening worden geadviseerd om een dieet met een laag gehalte aan oxalaat te volgen om het risico van calcium-oxalaat niersteenvorming te verminderen. Dit vormen van calcium-oxalaat nierstenen kan de nieren namelijk extra belasten. We raden je aan je huisarts raad te plegen voordat je de Vetbinder gebruikt. De arts kan een geschikte dosering aanbevelen.

Waarom mag ik XL-S Medical niet innemen als ik risico loop op osteoporose (vrouwen na de menopauze en senioren)?

Bepaalde gezondheidsproblemen treden pas op latere leeftijd op. Zo is osteoporose - of botontkalking - een sluipend probleem dat in de overgang kan opduiken. De botten worden in hoge mate beschermd door de vrouwelijke hormonen oestrogeen en progesteron. Rond en na de overgang is er een afname van deze hormonen, waardoor die bescherming afneemt. De botten kunnen hierdoor in rap tempo brozer worden. Om osteoporose te voorkomen is het belangrijk om voldoende calciumrijke producten en producten met vitamine D te eten. Calcium versterkt de botten en vitamine D stimuleert de opname van calcium. Bij gebruik van Vetbinders zou een tekort aan in vet oplosbare vitamines (vitamines A, D en E) kunnen ontstaan. Echter, aan XL-S Medical zijn deze benodigde in vet oplosbare vitamines A, D en E toegevoegd, waardoor een tekort aan deze vitamines wordt beperkt. Als je al last hebt van botontkalking of osteoporose veel in je familie voorkomt, dien je XL-S Medical niet te gebruiken.

Voor wie is XL-S Medical niet geschikt?

XL-S Medical Vetbinder is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn, of zwanger willen worden, noch voor vrouwen die borstvoeding geven. Verder is de Vetbinder niet geschikt voor personen die jonger dan 18 jaar zijn, een BMI lager dan 18.5 hebben, één maal per week of vaker Retinol consumeren (dit zit bijvoorbeeld in lever of lever-producten) en personen met een risico op osteoporose (bijvoorbeeld vrouwen in de menopauze en senioren).

Heb je een recept nodig om XL-S Medical Vetbinder te verkrijgen?

Nee, XL-S Medical is vrij verkrijgbaar bij de drogist en apotheek.

Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!