Privacy

Dit privacy en cookiestatement is van toepassing op http://www.omega-pharma.nl/onze-merken/ en ontvangers van online nieuwsbrieven, mailingen en bestellingen van Omega Pharma Nederland B.V. (hierna gezamenlijk: “Omega Pharma Nederland”) gevestigd te (3062 CE) Rotterdam aan de Kralingseweg 201 (Gebouw “Taxus”).

Omega Pharma Nederland neemt uw privacy serieus. De informatie die Omega Pharma Nederland over u verkrijgt wordt daarom met de grootst mogelijke zorgvuldigheid en volgens de geldende privacy wet- en regelgeving (o.a. Wet bescherming persoonsgegevens) verwerkt. Voor vragen kunt u contact opnemen via consumentenservice@omega-pharma.nl

Gebruik van persoonsgegevens

Via de websites van Omega Pharma Nederland worden de volgende gegevens uitsluitend met uw voorafgaande uitdrukkelijke goedkeuring voor de volgende vier (4) doeleinden verwerkt:
1. Omega Pharma Nederland gebruikt allereerst uw online (niet direct herleidbare) bezoekersgegevens (via onderstaande cookies) om u te kunnen informeren over haar producten en nieuws via haar websites (informatie).
2. Ten tweede worden uitsluitend de door u zelf geregistreerde contactgegevens (check: voornaam en achternaam, of e-mailadres) gebruikt indien u er zelf voor kiest om een account aan te maken voor het ontvangen van informatie, nieuwsbrieven en mailingen aangaande onze producten (direct marketing). U kunt zich te allen tijde hiervoor weer afmelden. Mailings van nieuwsbrieven hebben wij uitbesteed aan een derde partner (MailChimp) welke u uitsluitend nadat uitdrukkelijk vooraf toestemming is verkregen (via een zogenaamde ‘double opt-in’) zult ontvangen. U kunt zich te allen tijde hiervoor weer afmelden.
3. Door de door u zelf geregistreerde informatie over uw persoon en/of uw gezondheid, leeftijd, lengte, gewicht, bmi, en/of uw lichamelijke conditie waardoor u Omega Pharma Nederland toestemming geeft om naar eigen oordeel de door u achtergelaten gegevens te gebruiken en hierop relevante informatie, nieuws of mailingen af te stemmen (direct marketing).
4. De door u zelf geregistreerde klantdata in 2 en 3 worden verzameld en vastgelegd in een CRM-systeem, te weten Salesforce (https://www.salesforce.com/nl/company/privacy/full_privacy.jsp) Deze maakt op haar beurt weer een koppeling met Facebook om leads te kunnen genereren opdat deze relevant nieuws en persoonlijke advertenties over onze producten kunnen ontvangen. Met deze partijen heeft Omega Pharma Nederland een contract gesloten waarin onder meer staat dat zij de persoonsgegevens alleen mogen gebruiken voor de hiervoor vastgestelde doeleinden en overeenkomstig de door Omega Pharma Nederland gestelde privacy en beveiligingseisen.
5. Ten vijfde zijn de door u geregistreerde noodzakelijke NAW-gegevens met uw transactiegegevens vereist om een bestelling te kunnen plaatsen en bij u te kunnen bezorgen ter uitvoering van de koopovereenkomst.

Wijzigen en inzage van gegevens

De webshop van XL-S Medical gebruikt de verzamelde gegevens voor de volgende doeleinden:
• Bij het plaatsen van een bestelling, hebben we uw naam, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig. Dit om uw bestelling uit te voeren en u over het verloop daarvan op de hoogte te houden.
• Als u bij ons een account aanmaakt bewaren wij uw gegevens op een beveiligde wijze. In uw account slaan we informatie op zoals uw naam en adres, telefoonnummer, e-mailadres en aflever- en betaalgegevens. Op deze wijze wordt voorkomen dat u deze bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen.
• Gegevens over het gebruik van onze site en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren.
• Bij elk bezoek aan onze site wordt automatisch uw (tijdelijke) IP-adres herkend en zo mogelijk de site of email van herkomst. We bewaren en gebruiken deze gegevens om de navigatie, bezochte pagina’s en de al dan niet door u bestelde artikelen van onze site te analyseren. Wij kunnen u aan de hand van deze analyse informeren over gerichte aanbiedingen, of productinformatie die voor u interessant zou kunnen zijn, en de bekendheid, functionaliteit en inhoud van onze site en e-mails verbeteren.
• Persoonsgegevens kunnen worden gebruikt voor het opsporen van (pogingen tot) onrechtmatige en/of strafbare gedragingen gericht tegen XL-S Medical, onze klanten en medewerkers, alsmede voor deelname aan waarschuwingssystemen welke worden gebruikt ter voorkoming van fraude.

Geen verkoop aan derden

De webshop van XL-S Medical zal uw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling en betaling. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Wijzigen en inzage van gegevens

U heeft nadrukkelijk het recht op inzage of correctie van uw gegevens. Onze klantenservice helpt u verder als u informatie nodig heeft over uw gegevens of als u deze wilt wijzigen. U kunt dit ook zelf doen via de mijn account omgeving in de webshop.

Veiligheid

Alle betaalgegevens worden verzonden via SSL: het Secure Socket Layer – Protocol. Door het gebruik van het SSL – protocol wordt het risico dat gegevens worden onderschept wanneer ze over het internet worden verstuurd drastisch verminderd. Om met SSL te betalen heeft u geen speciale software nodig. U herkent een veilige SSL-verbinding aan het “slotje” in de onderste statusbalk van uw browser.

Gebruik van cookies

Cookies zijn kleine stukjes informatie (bestandjes) die een website op uw apparatuur (bijvoorbeeld uw computer) achterlaat. De website instrueert de webbrowser waarmee u websites bekijkt (bijvoorbeeld Internet Explorer) om deze cookies op uw apparatuur op te slaan. Op de websites van Omega Pharma Nederland worden vier soorten cookies gebruikt:
1. Functionele cookies:
Functionele cookies zijn noodzakelijk om een website te laten functioneren. Omega Pharma Nederland gebruikt functionele cookies om het navigeren in de websites te vergemakkelijken en om bepaalde gebruikersinstellingen of –voorkeuren te bewaren, zodat uw gebruik van de websites kan worden geoptimaliseerd. Meer informatie over deze cookies vindt u hieronder.
2. Analytische cookies:
Daarnaast gebruikt Omega Pharma Nederland analytische cookies om met behulp van de software van derde partijen zoals Google Analytics te kunnen meten hoeveel bezoekers er op de websites komen, wat er het meest bekeken wordt. De verzamelde statistische informatie wordt gebruikt om de inhoud van de website dan wel online mailingen optimaal af te kunnen stemmen op de behoeftes van bezoekers. Meer informatie over deze cookies vindt u hieronder.
3. Advertentie en overige cookies:
Bij de inzet van advertenties op websites van derden worden gegevens bijgehouden welke bezoekers de content hebben gelezen en welke pagina’s ze hebben bezocht. Daardoor kan Omega Pharma Nederland uw volgende bezoek ervaringen personaliseren en relevante advertenties laten zien. Deze derden (waaronder bijvoorbeeld Facebook via https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences) bieden u zelf de mogelijkheid om uw privacy –en advertentie instellingen te beheren en indien nodig aan te passen conform uw wensen.
Onderdeel van ons direct marketing programma, is het gebruik van uw e-mailadres en/of telefoonnummer om ze te ‘uploaden’ naar Facebook Custom Audiences (“FCA”). FCA is een service van Facebook die het Omega Pharma Nederland en onze partners mogelijk maakt om klantenlijsten te maken en rechtstreeks advertenties welke uitsluitend aan u worden vertoond binnen Facebook. Facebook heeft echter geen toegang tot de informatie die Omega Pharma Nederland over u deelt. Elk e-mailadres en/of telefoonnummer die Omega Pharma Nederland uploadt naar FCA is gehashed, en alleen versleutelde data wordt verzonden naar de servers van Facebook. De hashes worden enkel gebruikt om u te identificeren op Facebook, en worden vervolgens weggegooid.Meer informatie over deze advertentie cookies vindt u hieronder.
4. Social Media cookies:
Omega Pharma Nederland geeft u de mogelijkheid om de informatie aanwezig op de websites te delen via social media. Daarvoor kunt u gebruik maken van de social media buttons. Als u op een van deze buttons klikt, wordt u doorverwezen naar de website van de betreffende social media partij. Zodra u doorklikt plaatsen deze partijen cookies. Meer informatie over deze cookies vindt u hieronder.

Welke cookies worden geplaatst?

Naam cookie Soort Beschrijving
Identificatie cookie Functioneel Identificatie van de internetgebruiker bij de verbinding tot de site.
Accept cookie Functioneel Deze functionele cookie onthoudt of je de informatiebalk hebt gezien en wegklikt..
BIGipServer bit-inet-http-linux Functioneel Deze cookie verdeelt de gedane verzoeken tussen onze servers zodat bezoeken binnen één sessie bij dezelfde server uitkomen. Dit verbetert snelheid en consistentie van het bezoek aan de website.
PHPSESSID Functioneel Deze cookie houdt gedurende het bezoek bij welke pagina’s je bezoekt en gedane zoekopdrachten.
WordPress Functioneel Identificatie van de internetgebruiker bij de verbinding tot de site.

https://automattic.com/privacy/

Google Anaytics Analytisch Deze cookies worden gebruikt om het gebruik van de website in kaart te brengen en te analyseren, zodat de kwaliteit en/of de effectiviteit van de website verbeterd kan worden. We gebruiken Google Analytics-cookies conform de handleiding die het College Bescherming Persoonsgegevens heeft opgesteld.

https://support.google.com/analytics/answer/6004245 en https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Optimizely Analytisch Optimizely is een dienst voor het uitvoeren van A/B- en multivariate testen. Wij testen af en toe verschillende varianten van onze webpagina’s, om onze websites te verbeteren. De cookies die Optimizely plaatst, worden gebruikt om te onthouden welke testpagina’s reeds zijn getoond, zodat u tijdens volgende bezoeken dezelfde pagina’s blijft zien. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor het verbeteren van de website.

https://www.optimizely.com/about/ https://www.optimizely.com/privacy/

Visual Website Optimizer Analytisch De cookies die Visual Website Optimizer plaatst, worden gebruikt om te onthouden welke testpagina’s reeds zijn getoond, zodat u tijdens volgende bezoeken dezelfde pagina’s blijft zien. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor het verbeteren van de website.

https://vwo.com/privacy-policy/

Hotjar Analytisch De cookies die Hotjar plaatst, worden gebruikt om te onthouden welke testpagina’s reeds zijn getoond, zodat u niet dubbel wordt geteld in de heatmap. Bovendien worden enkele gegevens vastgelegd, zoals de gebruikte browser, type apparaat (mobiel of niet) en de bron van uw bezoek. Deze gegevens worden enkel gebruikt voor het verbeteren van de website.

http://www.hotjar.com/privacy

Google Tag Manager Analytisch Deze cookies worden gebruikt om het gebruik van de website in kaart te brengen en te analyseren, zodat de kwaliteit en/of de effectiviteit van de website verbeterd kan worden.

https://www.google.com/analytics/tag-manager/  http://www.google.com/policies/privacy/

AddThis Social Media Deze cookies worden door de onderneming AddThis geplaatst die de knoppen aanlevert om de content te delen via diverse sociale netwerken http://www.addthis.com/privacy/opt-out
Facebook Connect & Facebook Social Plugin Social Media Deze cookies maken het dus mogelijk dat ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van onze website direct kunnen delen. Daarnaast maken we gebruik van ‘embeds’ waarmee inhoud van derden getoond kan worden. Bijvoorbeeld voor het insluiten van video of foto. Via die embeds kunnen ook cookies van derden geplaatst worden. https://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other
DoubleClick Advertentie Deze cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe de mensen reageren op onze digitale reclamecampagnes. Ze helpen ons om het klikgedrag op onze advertenties te begrijpen en te evalueren om de service die we u verlenen te optimaliseren.

https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

DoubleClick Add Exchange Buyer Advertentie Deze cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe de mensen reageren op onze digitale reclamecampagnes. Ze helpen ons om het klikgedrag op onze advertenties te begrijpen en te evalueren om de service die we u verlenen te optimaliseren.

https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Facebook Custom Audience Advertentie Deze cookies worden gebruikt om te begrijpen hoe de mensen reageren op onze digitale reclamecampagnes. Ze helpen ons om het klikgedrag op onze advertenties te begrijpen en te evalueren om de service die we u verlenen te optimaliseren.

https://www.facebook.com/policy.php

AppNexus Advertentie Deze cookie(s) gebruiken we om te onthouden dat u op de advertentie heeft geklikt en de site (inclusief welke pagina’s) heeft bezocht. Daarnaast kunnen er profielen mee worden opgebouwd, indien toestemming is gegeven, voor remarketing doeleinden. https://www.appnexus.com/en/company/platform-privacy-policy
Media Innovation Group Advertentie Deze cookie(s) gebruiken we om te onthouden dat u op de advertentie heeft geklikt en de site (inclusief welke pagina’s) heeft bezocht. Daarnaast kunnen er profielen mee worden opgebouwd, indien toestemming is gegeven, voor remarketing doeleinden.

http://www.themig.com/en-us/privacy.html

Google Adwords Conversion Advertentie Deze cookie(s) gebruiken we om te onthouden dat u op de advertentie heeft geklikt en de site (inclusief welke pagina’s) heeft bezocht. Daarnaast kunnen er profielen mee worden opgebouwd, indien toestemming is gegeven, voor remarketing doeleinden.

http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/  

Google Dynamic Remarketing Advertentie Met een remarketing/retargeting cookie wordt de interesse van een internetgebruiker op basis van diens surfgedrag geregistreerd om daarop afgestemde advertenties te kunnen tonen.

http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

Bing Ads Advertentie Deze cookie(s) gebruiken we om te onthouden dat u op de advertentie heeft geklikt en de site (inclusief welke pagina’s) heeft bezocht. Daarnaast kunnen er profielen mee worden opgebouwd, indien toestemming is gegeven, voor remarketing doeleinden.

http://advertising.microsoft.com/home https://privacy.microsoft.com/en-us/privacystatement/

 

Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?

De meeste internetbrowsers zijn zo ingesteld dat ze cookies automatisch accepteren. U kunt ze dan automatisch accepteren. U kunt de instellingen wijzigen om cookies te blokkeren of om u te waarschuwen als er cookies worden verzonden naar uw computer. Raadpleeg uw browserinstructies of helpscherm om meer te weten over hoe u de instellingen van uw browser kunt aanpassen of wijzigen (http://www.browserchecker.nl/cookies-verwijderen#ie-cookies). Als u verschillende apparaten gebruikt om de websites van Omega Pharma Nederland op te bekijken dan moet u ervoor zorgen dat elke browser op elk apparaat wordt aangepast aan uw cookievoorkeuren. Indien u de cookies die Omega Pharma Nederland gebruikt uitschakelt, kan dit van invloed zijn op uw ervaring als u op Omega Pharma websites bevindt.

Disclaimer

De websites van Omega Pharma Nederland bevatten links naar andere websites van haar eigen merken (http://www.omega-pharma.nl/onze-merken/) en externe webshops (o.a. www.bol.com, www.drogisterij.net, www.onlinedrogist.net, www.drogistplein.nl) en mogelijke adverteerders waaronder Google (https://www.google.nl/intl/nl/policies/privacy/), Facebook (https://nl-nl.facebook.com/help/325807937506242/) en Twitter (https://twitter.com/privacy). Voor de mailings van onze nieuwsbrieven hebben wij een derde partij MailChimp ingeschakeld (https://mailchimp.com/legal/privacy/) welke uitsluitend na de door u afgegeven expliciete toestemming (via zogenaamde ‘double opt-in’) nieuwsbrieven verstuurt waarvoor u zich te allen tijde weer kunt afmelden.

Omega Pharma Nederland is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor enige privacy-aangelegenheden die zich in dat verband mochten voordoen en evenmin voor de inhoud, beveiliging of eigendom van de gelinkte websites. Zij adviseert u daarom om met enige regelmaat het privacy statement van deze externe webshops en adverteerders te raadplegen.

Bescherming van persoonlijke gegevens

Omega Pharma Nederland staat in voor een veilige opslag en doorgifte van gegevens van uw computer naar onze servers. Deze staan in Europa en volgens de wet bieden alle Europese landen in ieder geval een adequaat en passend beschermingsniveau. Omega Pharma Nederland heeft daarnaast ook passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Bewaren van persoonlijke gegevens

Uw persoonlijke gegevens worden niet langer dan noodzakelijk voor de bovengenoemde doeleinden of wel overeenkomstig een wettelijk gestelde termijn bewaard.

Informatie delen met derden

Omega Pharma Nederland zal zonder uw voorafgaande uitdrukkelijke toestemming- geen persoonlijke informatie verkopen, verhuren of doorgeven aan derden. Dit is alleen anders indien zij hiertoe genoodzaakt is in het kader van haar dienstverlening (bijvoorbeeld: Een bewerker in geval van hosting), volgens een wettelijke verplichting, ter uitvoering van een publiekrechtelijke taak (bijv. strafrechtelijk onderzoek) of ter vrijwaring van een vitaal belang (urgente medische noodzaak) genoodzaakt is. Deze derden mogen de gegevens alleen gebruiken voor de hiervoor vastgestelde doeleinden en overeenkomstig de door Omega Pharma gestelde privacy eisen.

Wijzigingen privacy beleid

Indien het privacy beleid van Omega Pharma Nederland en haar merken aanpassingen ondergaan, zullen deze via de websites worden bekend gemaakt. Omega Pharma Nederland adviseert u daarom met enige regelmaat de privacy statement op onze websites te raadplegen zodat u altijd op de hoogte bent van eventuele veranderingen daaromtrent.

Uw rechten

U kunt te allen tijde verzoeken uw persoonsgegevens (uw account) in te zien, aan te passen of te verwijderen. U kunt zich ten allen tijde afmelden voor onder meer nieuwsbrieven en mailings via info@xls-medical.nl. Mocht u vragen hebben over dit privacy beleid of de toepassing op deze website, aarzel dan niet om contact op te nemen via:

Omega Pharma Nederland B.V.
Kralingseweg 201
Gebouw “Taxus”
3062 CE Rotterdam
(010) 476 45 66
consumentenservice@omega-pharma.nl

Op deze privacy en cookiestatement is Nederlands recht van toepassing. Deze statement is het laatst gewijzigd in januari 2017.