Is het nodig om af te vallen?

Check het met je BMI!

Wat is BMI precies? BMI staat voor Body Mass Index. Dit is een getal dat aangeeft of je gewicht bij je lengte past. Zo kun je zien of je huidige gewicht een risico vormt voor jouw gezondheid. Wanneer je een te hoog BMI hebt, geeft dit namelijk aan dat je gewicht niet past bij je lengte. Je kan dan risico lopen op gezondheidsproblemen zoals diabetes, verhoogde bloeddruk en hartziekten. Daarom is het belangrijk om bij een te hoge Body Mass Index gewicht te verliezen.

BMI berekenen

Je BMI berekenen met de BMI formule

Je BMI geeft een indicatie over de verhouding tussen je gewicht en lengte. Je kunt je BMI berekenen: een normale BMI zit tussen de 18,5 – 25. Een uitkomst boven de 25 duidt op overgewicht. Overigens zijn je gewicht en lengte niet de enige factoren die een rol spelen bij een gezond gewicht. Je huisarts kan bepalen of je te zwaar bent.

Weet je je lengte en gewicht? Dan kun je je BMI berekenen met de BMI formule. Door ook je geslacht, leeftijd en lichaamsbeweging in te vullen kunnen we daarnaast je dagelijkse caloriebehoefte berekenen om verantwoord af te vallen. Een goed startpunt om serieus aan de slag te gaan!

Jouw BMI is 0,0

18.5
25
30
40

Je weegt te weinig voor je lengte. Het is daarom belangrijk om in gewicht aan te komen.

Het is verstandig om in gewicht aan te komen. Neem eventueel contact op met je huisarts of een diëtiste voor begeleiding bij het aankomen.

Je gewicht is prima en past goed bij je lengte. Probeer dit gewicht te behouden!

Om op gewicht te blijven is het belangrijk gezond te eten en voldoende te bewegen. Ook kan je eens per week een balansdag inplannen met jouw calorieadvies dat hieronder weergegeven staat.

Je weegt te veel voor je lengte. Het is verstandig om af te vallen.

Zorg dat je in ieder geval niet aankomt en probeer 5 tot 10% van je huidige gewicht te verliezen. Het calorieadvies hieronder kan je helpen om dit doel te bereiken.

Ik ben veel te zwaar en loop hierdoor ​risico op gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om af te vallen met verantwoord eten en voldoende beweging.

Het is belangrijk om gewicht te verliezen met verantwoord eten en voldoende beweging. Hieronder vind je een calorieadvies voor jouw BMI score dat je kan gebruiken als richtlijn om af te vallen. Neem contact op met je huisarts voor begeleiding bij het afvallen.

Je gewicht vormt een serieus gevaar voor je gezondheid. Neem contact op met je huisarts.

Bij een BMI hoger dan 40 spreken we van morbide obesitas. Je hebt ernstig overgewicht en je gewicht vormt een gevaar voor je gezondheid. Neem contact op met je huisarts en probeer onder begeleiding af te vallen.

Je hebt calorieën per dag nodig om af te vallen.

Neem contact op met je huisarts om jouw benodigde calorie inname per dag te bepalen.

Ontvang je weekmenu

Je hebt calorieën per dag nodig om af te vallen.

Wil je toch een paar kilootjes kwijt, dan kan je dit advies ook voor langere tijd aanhouden. Zorg wel dat je BMI boven de 18,5 blijft. Ontvang een handig weekmenu met lekkere en gezonde maaltijden dat bij jouw dagelijkse caloriebehoefte past.

Ontvang je weekmenu

Je hebt calorieën per dag nodig om af te vallen.

Ontvang een handig weekmenu met lekkere en gezonde maaltijden dat bij jouw dagelijkse caloriebehoefte past.

Ontvang je weekmenu

Je hebt calorieën per dag nodig om af te vallen.

Omdat je BMI boven de 30 uit komt is het verstandig om dit bij een dokter te verifiëren. Ontvang alvast een handig weekmenu met lekkere en gezonde maaltijden dat bij jouw dagelijkse caloriebehoefte past. Dit maakt het makkelijker om je te houden aan een calorie arm dieet.

Ontvang je weekmenu

Je hebt calorieën per dag nodig om af te vallen.

Neem contact op met je huisarts om jouw ideale calorie-inname per dag te bepalen.

Ontvang je weekmenu

Wil jij jouw ideale gewicht bereiken?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang o.a.:
  • Recepten die passen bij jouw dagelijkse caloriebehoefte
  • Tips om jouw streefgewicht te bereiken en te behouden
  • Unieke aanbiedingen op XL-S Medical producten

 

Bestel XL-S Medical nu met unieke korting!

 

Mogelijke uitkomsten van de BMI formule

De BMI formule kan de volgende uitkomsten opleveren:

< 18,5: ondergewicht

Je weegt te weinig voor je lengte. Het is daarom belangrijk om in gewicht aan te komen.

18,5-25: gezond gewicht

Je gewicht is prima en past goed bij je lengte. Probeer dit gewicht te behouden!

25-30: overgewicht

Je weegt te veel voor je lengte. Het is verstandig om af te vallen.

30-40: ernstig overgewicht (obesitas)

Je bent te zwaar en loopt hierdoor een groot risico op gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om af te vallen met verantwoord eten en voldoende beweging.

> 40: morbide obesitas

Je gewicht vormt een serieus gevaar voor je gezondheid. Neem contact op met je huisarts.

Heb je een score van boven de 25? Dan is het belangrijk om minimaal 5 tot 10% van je huidige gewicht te verliezen. Hiermee bereik je al een hoop gezondheidswinst!

Mijn Body Mass Index is te hoog: wat moet ik doen?

Heb je een te hoge Body Mass Index en wil je graag afvallen? Dan is verantwoord eten en meer bewegen erg belangrijk. Door ook de XL-S Medical Vetbinder te gebruiken verlies je tot wel 3x meer gewicht. De Vetbinder bindt vetten uit je voeding voordat je lichaam ze kan opslaan als lichaamsvet.

Bekijk alle producten van XL-S Medical of bestel nu in de XL-S Medical Webshop en ontvang unieke kortingen!

BMI: gewicht verliezen

Meet naast je BMI ook je buikomvang

Naast een normale BMI zegt je buikomvang ook iets over jouw gezondheid. Met behulp van je buikomvang bepaal je de hoeveelheid vet op je buik. Leg hiervoor tussen de onderkant van het onderste rib en de bovenkant van het bekken een meetlint. Adem uit en lees vervolgens de omtrek van je middel af. Een normale middelomtrek is minder dan 88 cm bij vrouwen en minder dan 92 cm bij mannen. Wanneer je middelomtrek groter dan het genoemde aantal centimeters blijkt te zijn, is het belangrijk om af te vallen.

Je kunt ook zelf je BMI berekenen door je gewicht in kilo’s te delen door je lengte in meters in het kwadraat. Stel: je weegt 75 kilo en bent 1,80 meter lang. Je kunt dan als volgt je BMI berekenen: 75 / (1,80 x 1,80) = 23,1. Dit betekent dat je een gezond gewicht hebt.

Wil je een passend weekmenu? Bekijk de weekmenu's o.b.v. calorieën per dag

Wil jij jouw ideale gewicht bereiken?