Iedereen weet dat water drinken goed voor je is, maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk? Wij vertellen je er graag meer over!

Goed voor je lichaam

Wanneer je veel water drinkt heeft dit verschillende positieve effecten op je lichaam. Het zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. Wanneer je te weinig drinkt, blijven meer afvalstoffen in je lichaam.

Ook is de kans groot dat je hoofdpijn krijgt, dit is namelijk een vaak voorkomend symptoom van uitdroging. Wanneer je lichaam uitgedroogd is, verbruikt het extra energie. Je kunt je dus erg moe en duizelig voelen. Eigenlijk is het al te laat op het moment dat je dorst hebt, dus probeer gedurende de dag voldoende te drinken. Op deze manier kun je je lichaam goed gehydrateerd houden.

Ook voor je huid loont het om voldoende water te drinken, het zorgt er namelijk voor dat je huid strakker, egaler en mooier van kleur wordt.

Water drinken helpt bij afvallen

En last but not least, water drinken kan helpen bij het afvallen. Water bevat geen calorieën, dus het is verstandig om dranken met veel calorieën en suikers te vervangen door water. Ook wordt je hongergevoel onderdrukt als je water drinkt doordat het je maag vult. Dus voel je een snackaanval opkomen? Neem een glas water. Je lichaam is je dankbaar!

We hopen natuurlijk dat je na het lezen van dit artikel meteen naar de keuken rent voor een glas water, maar misschien vind je het drinken van water wel harstikke lastig. Toch hoeft dit helemaal niet moeilijk te zijn. Wanneer je een dagelijkse gewoonte van water drinken maakt, zal het een stuk makkelijk gaan. Probeer bijvoorbeeld om na het opstaan, voor en na het ontbijt, voor en na de lunch, voor en na het avondeten en voor het slapen gaan een glas water te drinken. Na een tijdje ben je eraan gewend geraakt en wil je niets anders meer!

< Terug naar blog