Panzanella met zalm

Panzanella is een Italiaanse broodsalade waar je qua ingrediënten flink mee kan variëren. Deze variant is een panzanella met zalm, maar je kunt er ook één maken met mozzarella of gerookte kip.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 focaccia (Italiaans brood) of ciabatta
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 2 eetlepels kappertjes

Bereiding van panzanella met zalm

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het brood in blokjes, verdeel de blokjes over een bakplaat en laat in de oven in ca. 15 minuten knapperig roosteren. Je kunt ook oud brood gebruiken.

Snijd de courgette in plakjes en smeer dun in met olijfolie. Grill de courgetteplakjes in een grillpan. Halveer de ui en snijd hem in hele dunne plakjes. Halveer ook de cherrytomaatjes. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, knoflook en kappertjes.

Schep het brood met de ui, tomaatjes, gerookte zalm, gegrilde courgette en de verse dille door elkaar. Giet ten slotte de dressing over de salade. Laat een minuutje intrekken en serveer de salade op een kleurrijk zomers bord. Buon appetito!

< Terug naar blog