Paasrecepten 2018

Het is weer Pasen, tijd voor een lekkere en gezonde brunch!
Afvallen tijdens de feestdagen kan lastig zijn, bij Pasen staat eten namelijk centraal. Je hoeft gelukkig niet al het lekkers te laten staan als je aan het afvallen bent. Lekker mee eten met de familie kan gelukkig ook, door de juiste productkeuze te maken. Om je te helpen om door de paasperiode heen te komen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Volg deze tips en je kan genieten van al het mooie van Pasen.

1. Neem lekker volkorenproducten in plaats van alle spijsstollen, suikerbroden en dergelijke. Een lekkere maar calorie arme variant op de spijsstol is de gevulde stol met rozijnen en krenten.

2. Let bij het beleg op dat je niet teveel neemt door het te serveren in kleine kommetjes of schaaltjes. Schep bijvoorbeeld meerdere soorten jam in glazen schaaltjes en serveer deze op tafel.

3. Pasen is natuurlijk niet compleet zonder een lekker eitje, een gekookt eitje past prima binnen een goed voedingspatroon. De standaard gekookte variant bevat ook nog eens minder calorieën dan een gebakken ei of omelet.

4. Heb je zin in vleeswaren en verschillende kaassoorten leg deze dan mooi uitgestald op een dienblad neer met een vorkje erbij. Zo voorkom je dat je teveel opschept en meer eet dan noodzakelijk.
Kies voor magere varianten zoals, kalkoen, kipfilet, rosbief en ham zonder vet.

5. Kies ook eens voor fruit bij de Brunch, serveer een mooi opgemaakte fruitsalade in een schaaltje. Of snij van tevoren fruit in reepjes of plakjes om ze zo op brood te kunnen serveren.

6. Je voorkomt extra kilos door na elke maaltijd de XL-S Medical vetbinder in te nemen. Deze bindt namelijk tot 28% van de vettinname, waardoor het de calorieopname vermindert.

7. Maak 1 van deze lekkere en gezonde paasrecepten:

Boeren groenteomelet

Ingrediënten voor 2 personen
- 4 eieren
- 1 rode paprika
Benodigdheden: koekenpan

- 1 gele paprika
- 1 ui
- 1 tomaat
- 100 gram champignons
- ½ courgette
- 2 tenen knoflook
- Peper en zout
- Olijfolie
- 30+ kaas geraspt

Maak de ui schoon en snij deze in kleine stukjes, verwijder van de paprika de zaadjes en snij deze de paprika in blokjes. Snij ook de tomaat, courgette en de champignon klein. De champignons mogen in reepjes de rest in blokjes.
verwarm olijfolie in de pan en fruit de ui hierin, voeg de paprika, courgette en champignons toe.
Voeg als laatste de tomaat toe en breng op smaak met peper en zout.
Bak alles ongeveer 3 min tot het gaar is.

Kluts ondertussen de eieren los en druk met een lepel de groenten zachtjes op de bodem van de pan aan. Schenk de eieren over de groente heen en laat zachtjes stollen, voor de garnering strooi de geraspte kaas erover heen.

Volkoren rozijnen notenbrood

Benodigdheden: steelpan, Ovenschaal, Mixer met deeghaken, bakplaat

Ingrediënten voor 1 brood
- 100 gram hazelnoten
- 50 gram boter
- 350 gram volkorenmeel
- 30 gram suiker
- 1.5 theelepel bakpoeder
- 1.5 theelepel zout
- 1 groot ei of 2 kleine eieren
- 250 ml melk
- 125 gram rozijnen

Verwarm de oven op 180 graden en doe de hazelnoten in de ovenschaal, rooster in circa 10 min goudbruin en laat hierna de hazelnoten afkoelen. De oven mag aanblijven voor het brood. Smelt de boter in de steelpan.

Meng ondertussen de bloem, suiker en bakpoeder en het zout in een ruime kom en meng dit door elkaar. Voeg de gesmolten boter, melk toe aan het bloemmengsel. Kluts het ei los en voeg ook dit toe.

Meng alle ingrediënten met een mixer met deeghaken in 3 minuten tot het een plakkerig deeg is. Voeg hierna de hazelnoten en rozijnen toe en mix tot alles gelijkmatig is verdeeld.

Leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed het tot een bol. Bestrooi de deegbal met bloem zodat hij niet blijft plakken.

Leg het deed op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak het brood gedurende 40 a 45 min op 180 graden gaar.
Controleer of het brood gaar is, door er een naald in te prikken, als deze er droog uitkomt is hij gaar.

Groente tosti

Benodigdheden: tosti ijzer of koekenpan

Ingrediënten voor 4 tosti’s
- 8 sneden volkorenbrood
- 4 plakken 30+ kaas
- 4 plakken schouderham
- 1 tomaat is schuifjes gesneden
- Zakje 250 gram rauwkost
- olijfolie

 

Bereiding
Halveer de plakken kaas en beleg 4 sneden brood met ½ plak kaas.

Verdeel hierover de rauwkost en plakjes tomaat, dek weer af met de rest van de kaas en de ham. Leg de overige 4 sneden brood bovenop en druk zachtjes aan zodat alles goed is verdeeld over de tosti.

Bij bereiding zonder tosti ijzer: verhit de olijfolie in de pan en bak de tosti’s om en om in ongeveer 8 minuten gaar.

Bij een tosti ijzer, plaats de tosti’s voorzichtig in het tosti ijzer en wacht tot de kaas gesmolten is.

 

Dit is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.
Neem XL-S Medical niet in tijdens de zwangerschap, wanneer u borstvoeding geeft of als uw BMI lager is dan 18,5.

< Terug naar blog