Je bent al 12 weken bezig om je eet- en beweegpatroon aan te passen en hebt waarschijnlijk al veel geleerd. Hierbij geven je nog wat alledaagse tips op een rij over voeding en beweging. Gewoon even als herhaling en opfrisser. Altijd handig!

Hieronder vind je alledaagse tips op een rij over voeding en beweging. Altijd handig!

  • Zorg voor regelmaat in je eetpatroon: neem op vaste tijden je ontbijt, lunch, avondmaaltijd en tussendoortjes. Op deze manier blijft je bloedsuiker meer stabiel en kun je de welbekende dip voorkomen.
  • Ontbijt iedere dag. Je lichaam kan na een hele nacht zonder eten, wel weer wat energie gebruiken. Het ontbijt is een belangrijke maaltijd. Het zet je darmen aan het werk en levert de energie om goed van start te gaan. Ook verklein je met een goed ontbijt de kans dat je in de loop van de dag gaat snoepen en snacken.

Ook regelmaat is erg belangrijk

  • Een gezond ontbijt bestaat bij voorkeur uit een graanproduct zuivel en fruit. Bijvoorbeeld magere yoghurt met muesli en een banaan of een boterham met 30+-kaas, een glas karnemelk en een sinaasappel. Heb je weinig tijd? Smeer dan een boterham en pak een stuk fruit mee voor onderweg.
  • Neem 3 tussendoortjes per dag. Zorg dat er gezonde tussendoortjes voorhanden zijn zoals Evergreen, fruit en verse groenten (zoals wortel, tomaat of komkommer). Op die manier blijft je bloedsuiker stabieler en word je minder snel verleid om snoep en chocola te pakken.
  • Eet 2x per week vis, waarvan minimaal 1x vette vis. Vis, en dan vooral de vette soorten, leveren je lichaam veel omega-3 vetzuren. Bereid vis in de oven in een pakketje gemaakt van aluminiumfolie. Op die manier hoef je geen extra vet te gebruiken voor de bereiding. Voeg er eventueel wat groente aan toe, zoals prei. Lekker en super gezond!
  • Beleg je boterham met mager beleg, zoals 20+/30+ (smeer)kaas, hüttenkäse, kipfilet, rosbief, rookvlees en sandwichspread.
  • Drink voldoende. Door het afvallen ontstaan er veel afvalstoffen die met de urine het lichaam verlaten. Kies voor drinkvocht zonder calorieën zoals (bron)water, koffie (max. 4 per dag) en thee zonder melk/ suiker en light frisdranken. Ook behoud je op deze manier een goede stoelgang.
  • Probeer mager te koken. Kook of stoom de meeste ingrediënten en gebruik maximaal één eetlepel olie of vloeibaar bak- en braadproduct om het vlees in te bakken. Wil je jus en een sausje? Maak jus van magere juspoeder en kies een rood sausje. Rode sauzen bevatten veel minder calorieën en vet dan witte sauzen
  • Beweeg elke dag minstens 30 minuten en probeer 2 keer per week een uur te sporten. Wandel bijvoorbeeld elke dag in je lunchpauze met een collega. Dan heb je die 30 minuten al snel bereikt.

Wist jij alle tips over voeding en beweging nog op te noemen?

Het principe van XL-S Medical

Met de XL-S Medical producten kan je tot 3x meer gewicht verliezen dan alleen met beter en eten en meer bewegen. De werking van onze afslankproducten bevatten natuurlijke ingrediënten. Bij XL-S Medical draait het allemaal om het basisprincipe: beter eten, meer bewegen én XL-S Medical gebruiken. Met deze 3 stappen verbeter je je gewoonten en dus je leefstijl geleidelijk. Hierdoor houd je je aanpassingen langer vol en is de kans op het jojo-effect kleiner.

 

beter-eten_meer-bewegen

 

XL-S Medical Max Strength: nu in prijs verlaagd!

 • XL-S Medical Max Strength sticks
  89,9566,95 Bestel nu
 • xls medical direct poedersticks: 1 maand
  XL-S Medical Direct Poedersticks
  32,95Vanaf29,95 Bestel nu
 • xls medical vetbinder tabletten: 10 dagen
  XL-S Medical Vetbinder tabletten
  Vanaf29,95 Bestel nu

< Terug naar blog