Italiaanse pesto pastasalade met kip

Italiaanse pesto pastasalade met kip

Italiaanse pesto pastasalade met kip is een slanke en lichte lunchsalade.

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram ongekookte volkoren pasta
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 20 gram pijnboompitjes
  • 1 gerookte kipfilet (circa 160 gram)
  • 100 gram feta
  • 75 gram rucola
  • 2 eetlepels groene pesto
  • 30 gram Parmezaanse kaas snippers

Bereiding van de italiaanse pesto pastasalade met kip

Kook de pasta zoals staan aangegeven op de verpakking. Laat de pasta afkoelen op kamertemperatuur.

Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken op keukenpapier. Rooster in een droge hete koekenpan de pijnboompitjes tot ze bruin zijn. Laat de pijnboompitjes afkoelen op keukenpapier. Snijd ondertussen de gerookte kipfilet en de uitgelekte zongedroogde tomaatjes in stukjes.

Meng in een grote schaal of kom de pasta, rucola en groene pesto door elkaar. Hussel vervolgens ook de stukjes zongedroogde tomaat, kip en pijnboompitjes door de salade.

Verdeel de salade over 4 borden en maak af met wat Parmezaanse kaas snippers.

Voedingswaarden per persoon

  • 387 calorieën
  • 26,5 gram eiwit
  • 41 gram koolhydraten
  • 12 gram vet
  • 5,5 gram voedingsvezels
< Terug naar blog