Groentestoof met quinoa en feta

Groentestoof met quinoa en feta

Op zoek naar een lekkere en verantwoorde maaltijd? Probeer dan nu onze groentestoof met quinoa en feta!

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram ongekookte quinoa
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • Snuf zout en peper
  • 200 gram fetakaas

Bereiding van de groentestoof met quinoa en feta

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak ondertussen het teentje knoflook fijn, snipper het sjalotje, en snijd de courgette en aubergine in blokjes.

Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie en fruit de ui en het sjalotje. Voeg vervolgens de courgette- en de aubergineblokjes toe en bak dit 5 minuten tot ze beginnen te kleuren. Meng de tomatenblokjes, de kruiden, de kaneel en wat zout en versgemalen peper naar smaak door de groenten en breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur laag en stoof de groenten met een deksel op de pan in ongeveer 15 minuten gaar. Roer ondertussen de quinoa los en snijd de feta in blokjes.

Serveer de groentestoof met de quinoa. Verdeel vervolgens de blokjes feta over het gerecht. Eet smakelijk!

Tip: serveer een eetlepel magere Biogarde yoghurtbij bij dit gerecht voor een lekker en gezond frisje!

Voedingswaarden per persoon

  • 392 calorieën
  • 18 gram eiwit
  • 40 gram koolhydraten
  • 18 gram vet
  • 7 gram voedingsvezels
< Terug naar blog