Veel calorieën in pasta? Dat hoeft niet zo te zijn! Met dit heerlijke recept voor pasta met gerookte kip en spinazie kun jij toch genieten van dit lekkere gerecht.

Pas­ta met ge­rook­te kip en spi­na­zie

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g fusilli
  • 240 g zwarte olijven zonder pit
  • 4 tenen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 300 g gerookte kipfiletreepjes
  • 600 g bladspinazie
  • 125 ml kookroom light

Bereiding

  1. Kook de fusilli, doe dit volgens de gebruiksaanwijzing. Daarna giet je de pasta af.
  2. Snijd de olijven door de helft en de knoflook in fijne stukjes.
  3. Warm de olijfolie op in een wokpan en bak daarna de plakjes knoflook lichtbruin. Schep ze daarna uit de pan en dep ze af met keukenpapier.
  4. Voeg olijven, gerookte kipfiletreepjes en spinazie toe aan de wokpan. Roerbak dit 3 minuten.
  5. Voeg de kookroom toe, breng het geheel aan de kook en laat dit 3 minuten koken.
  6. Schep de fusilli op en strooi er peper overheen om het op smaak te brengen. Schep daarna de kip met spinazie en olijven erover. Als laatste strooi je de gebakken knoflook over het gerecht. Je bent klaar om te genieten!

Voedingswaarden per persoon:

500 calorieën, 32 gram eiwit, 60 gram koolhydraten, 14 gram vet, 4 gram voedingsvezels

< Terug naar blog