Fietsen

Nederland is een echt fietsland en er zijn dan ook veel fietsroutes door mooie stukjes natuur. Door regelmatig te fietsen voel je jezelf fitter, verbrand je calorieën en bovendien levert het je in de zomerzon een lekker kleurtje op. Lees hieronder 6 redenen waarom fietsen zo gezond is. Spring jij deze zomer ook op de fiets? 

Reden 1 – Je verbrandt direct vet

Lichaamsvet is een soort stoorzender in je lichaam: het produceert slechte stoffen waardoor bijvoorbeeld de hormoonhuishouding verstoort raakt. Een half uur per dag fietsen brengt je vetverbranding op gang. Mensen die vaker de fiets pakken zijn over het algemeen slanker en gezonder. Je verbrandt effectief calorieën en vet. 

Reden 2 – Het vermindert stress

Je kunt jouw hoofd even helemaal leegmaken. Een moment om even te genieten van de frisse lucht, het zonnetje en de natuur. Zo helpt fietsen om lichaam en geest te ontspannen. Zeg maar dag tegen stress.

Reden 3 – Fietsen maakt blij

Door elke dag een stukje te fietsen, kom je lekkerder in je vel te zitten. Je zult je energieker en blijer gaan voelen. 

Reden 4 – Het houdt je lichaam gezond

Fietsen heeft super veel voordelen voor de gezondheid van je lichaam. Zo heb je minder kans op diabetes type 2, verbetert fietsen de samenstelling en stroming van je bloed waardoor afvalstoffen beter worden afgevoerd en worden je hersenfuncties gestimuleerd. 

Reden 5 – Het is goedkoop en makkelijk inpasbaar

In vergelijking met een abonnement in de sportschool is fietsen een goedkope manier om te bewegen. Ook is het makkelijk in je dagelijks ritme in te passen, bijvoorbeeld door op de fiets naar je werk te gaan of boodschappen te doen.

Reden 6 – Het zorgt voor een topconditie!

Het is een goede manier om effectief aan je conditie te werken. De belasting van je spieren en botten is niet erg groot, waardoor je op de fiets grotere afstanden kunt afleggen dan wanneer je hardloopt. Wanneer je elke dag een stuk fietst, zal je snel merken dat je conditie verbetert.

< Terug naar blog