Afvallen: tips en trucs!

Heb je tijdens het afvallen tips en trucs nodig om je streefgewicht te bereiken? Veel mensen willen afvallen om beter in hun vel te zitten en op een gezonder gewicht te komen. Helaas liggen er veel valkuilen op de loer. Hoe houd je het afslanken langere tijd vol? En hoe kun je op een verantwoorde manier afvallen? Met onze afvaltips die écht werken helpen we jou op de goede weg!

Afvallen: tips voor de buik

Je hoort weleens dat vet rond de buik het schadelijkst is voor je gezondheid. Zorg daarom voor een gezonde middelomtrek. Is het gebied rond je buik een probleemzone en wil je buikvet verliezen? Volg dan onze tips voor afvallen rond de buik:

 • Eet gezond, regelmatig en gevarieerd.
  Eet vooral onbewerkte producten die de algehele vetverbranding stimuleren, zoals fruit, vette vis en noten. Vermijd producten met enkelvoudige koolhydraten, zoals wit brood en pasta. De volkoren varianten mogen dus wel! Houd bovendien een vast aantal eetmomenten per dag aan. Verderop in dit artikel vind je extra tips voor voeding tijdens het afvallen.
 • Beweeg regelmatig.
  Voor optimale vetverbranding moet je hartslag binnen bepaalde waardes blijven; niet te langzaam, niet te snel. Wandelen is bijvoorbeeld een effectieve methode. Zoek een manier van bewegen die bij je past. Zo heb je meer plezier in het bewegen en houd je het langer vol!
 • Probeer XL-S Medical Vetbinder.
  Door binnen een half uur na een hoofdmaaltijd XL-S Medical Vetbinder in te nemen bereik je tot drie keer meer gewichtsverlies dan alleen met beter eten en meer bewegen.

Afvallen: tips voor de bovenbenen

Vet op de bovenbenen is vaak lastig kwijt te raken. Bij het afvallen zijn het een van de laatste lichaamsdelen waar je vet verliest. De basis voor slankere bovenbenen is veel sporten. Een aantal tips om af te vallen rond de bovenbenen:

 • Gebruik dagelijks je beenspieren.
  Het klinkt simpel, maar hoe vaak gebruik jij dagelijks je beenspieren? Met kleine veranderingen kun je al veel bereiken. Veel wandelen of fietsen draagt bij aan de algehele vetverbranding en zo maak je je benen strakker.
 • Wissel af met cardio.
  Een van de belangrijkste afvaltips voor de vetverbranding en de bovenbenen: doe regelmatig een cardio work-out. Kies bijvoorbeeld voor joggen en bouw dit langzaam op. Wissel cardio af met beenspieroefeningen.
 • Vergeet de achterkant en billen niet.
  Voor strakke benen zijn ook je hamstrings en billen belangrijk om te trainen. Train deze ook naast de algehele vetverbranding. Hier bestaan verschillende oefeningen voor, zoals de bekende squats en lunges.

Afvallen: tips voor eten

Gezonder eten en minder snacken zijn essentieel voor afvallen. Met de volgende tips zorg je voor een optimaal voedingspatroon om af te vallen. Zo zie je in een oogopslag wat je beter wel en niet kunt eten:

 • Beperk het aantal calorieën. Eet bijvoorbeeld geen ongezonde tussendoortjes, zoals koek of chips.
 • Eet minder (verzadigde) vetten. Kies bijvoorbeeld voor ongezouten nootjes in plaats van borrelnoten.
 • Vermijd producten met (toegevoegde) suiker. Let ook op met vruchtensappen. Deze bevatten vaak veel suiker, terwijl je denkt dat je gezond bezig bent.
 • Pas op met koolhydraten. Kies bijvoorbeeld altijd voor de volkoren variant, zoals volkoren brood, rijst of couscous.
 • Gebruik minder zout. Kook bijvoorbeeld altijd met verse producten.

Meer over afvallen

Lees hier

Meer over dieet

Lees hier

Overgewicht

Lees hier

Meer over obesitas

Lees hier

Bestel XL-S Medical nu met unieke korting!